Корейско дерби в квалификациите за Мондиал 2022 в Азия

Жребият включваше 40 страни, които ще се борят за четири квоти

Корейско дерби в квалификациите за Мондиал 2022 в Азия | StandartNews.com

Република Корея и Корейската народнодемократична република (КНДР) бяха изтеглени в един поток в квалификациите за световното първенство в зона Азия и континенталния турнир през 2023 година. Корейските съседи са в група "Н" с Ливан, Туркменистан и Шри Ланка. Саудитска Арабия и Йемен също попаднаха в една група в жребия, който включваше 40 държави. Те са в поток "D" с отборите на Узбекистан, Палестина и Сингапур. Иран пък е заедно с Ирак, Бахрейн, Хонконг и Камбоджа в група "С".
ОАЕ бе изтеглен като лидер на група "G", където ще има югоизточни дербита между Виетнам, Тайланд, Малайзия и Индонезия. За Австралия, която играе в зона Азия, пък останаха Йордания, Тайван, Кувейт и Непал в група "В".
Домакинът на световното първенство през 2022-а година Катар също ще играе в квалификациите, но за купата на Азия в Китай. Негови съперници в група "Е" са Оман, Индия, Афганистан и Бангладеш. Китай оглавява група "А" редом до Сирия, Филипини, Малдиви и Гуам. Япония пък е в група "F" с Киргизстан, Таджикистан, Мианмар и Монголия. Мачовете ще бъдат изиграни между септември и юни. Победителите и четирите втори отбора с най-добри показатели ще излязат от първата групова фаза и ще оформят втора, която пък ще се играе между септември 2020-а и октомври 2021-а. Тези 12 отбора ще получат квоти и за купата на Азия.
Четири азиатски тима ще получат директни квоти за световното първенство. Петата ще бъде разигравана със съперник от друг континент в плейофен двубой през март 2022-а. 

Пълен жребий за световните квалификации в зона Азия и континенталния турнир през 2023-а година:

Група "А": Китай, Сирия, Филипини, Малдиви, Гуам.
Група "В": Австралия, Йордания, Тайван, Кувейт, Непал.
Група "С": Иран, Ирак, Бахрейн, Хонконг, Камбоджа.
Група "D": Саудитска Арабия, Узбекистан, Палестина, Йемен, Сингапур.
Група "Е": Катар, Оман, Индия, Афганистан, Бангладеш.
Група "F": Япония, Киргизстан, Таджикистан, Мианмар, Монголия.
Група "G": ОАЕ, Виетнам, Тайланд, Малайзия, Индонезия.
Група "Н": Република Корея, Ливан, КНДР, Туркменистан, Шри Ланка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай