Хубчев: С когото и да играем сме фаворити

Времето в Кипър няма да ни залъже, обяви треньорът на Левски

Хубчев: С когото и да играем сме фаворити | StandartNews.com

Треньорът на Левски Петър Хубчев даде своето мнение за предстоящия утре сблъсък с кипърския АЕК Ларнака от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Това той направи по време на официалната пресконференция преди двубоя. “Съперникът обича да държи топката и да разиграва. Очаквам изключително тежък мач”, коментита Хубчев. “Буквално ми казаха преди автобуса, че Найденов има вирус. Последните дни хората в клуба направиха всичко възможно за тези два трансфера, за което им благодаря страшно много. Един от новите играчи - Насиру Мохамед, вече има и картотека, както разбрах, така че ще може да играе. Другият е в София и няма да може да играе. Освен Найденов, който е с вирус, всички други са здрави“.

“Щом футболистите са в Левски значи тези играчи сме ги искали, аз и треньорският щаб. С оглед на състоянието на играчите мисля, че горе-долу ми е ясен състава. Всяка една тренировка ни е важна, но съм наясно като цяло. Това е нормална размяна на любезности, но е смятма, че някой от двата отбора има предимство. Ако броим започването на шампионата за предимство, то и ние може да говорим, че времето в Кипър е предимство за тях. Аз нямам против ако това е предимство, но това едва ли ще ни залъже. Най-хубавото на трансфера на Насиру Мохамед е, че първенството е започнало, имахме и възможност през уикенда да го гледаме на живо. Той може да играе на няколко различни позиции. Най-хубавото е, че той е готов за 90 минути. Костов има проблеми от месеци. Стиска зъби, но там трябва да се търси дългосрочно решение. Щом е в отбора обаче смятаме, че той ще е полезен за нас и ще е пълноценен. Статистиката малко интересува футболистите и треньорите. Това няма да притесни играчите. Всяка традиция е, за да се нарушава“.

“Двамата състезатели дойдоха при нас неподготвени и на по-късен етап. И двамата не са готови за 90 минути, но тренират здраво. Надявам се, независимо от състоянието им, да успеят да дадат каквото могат, за да ни помогнат. С когото и да играем фаворит са нашите футболисти. Уважаваме всички съперници, но фаворити са тези момчета, които са тук. Познаваме достатъчно добре целия отбор на АЕК”, завърши Петър Хубчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай