Ихтиман ще строи голяма спортна зала

Съоръжението трябва да бъде с поле за волейбол и с възможности за разполагане на игрище за баскетбол, тренировъчно игрище за волейбол, бадминтон, борба, бокс и бойни изкуства

Ихтиман ще строи голяма спортна зала | StandartNews.com

Общината в Ихтиман публикува на своя уеб сайт инвестиционното предложение за изграждане на спортна зала "Арена Ихтиман” със застроена площ от 1498 кв.м и до 600 зрителски места за седящи. Трибуните са проектирани с 11 реда, всеки с ширина 90 см. Седалките за зрителите са фиксирани към редовете.

Съоръжението трябва да бъде с поле за волейбол и с възможности за разполагане на игрище за баскетбол, тренировъчно игрище за волейбол, бадминтон, борба, бокс и бойни изкуства.

Обслужващия блок на залата трябва да разполага с необходимите помещения за лекар, съблекални за отбор-домакини и отбор-гости, съблекалня за съдийски състав, фитнeс зала с площ 50 кв.м., както и помещения за техническите инсталации.

Изграждането на спортния обект ще бъде съобразено с контактните външни улици и ще се оформи площадно пространство по начин да се използва както възможността за пешеходен достъп на зрителите от двете външни улици, така също и да се запазят съществуващите дървета в южната част на имота, включвайки ги в цялостното благоустрояване на площадното пространство.

Паркирането ще бъде решено надземно. Проектната разработка трябва да осигури общо 64 паркоместа, от тях 7 за хора с увреждания, 10 за ЕПС, както и 15 велосипедни паркоместа.

Всички те ще бъдат в непосредствена близост до сградата с достъп до хоризонталната платформа около нея.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай