Герои! ЦСКА смачка Базел и е в Лига Европа

Червените изнесоха брилянтен мач и победиха с 3:1.

Герои! ЦСКА смачка Базел и е в Лига Европа | StandartNews.com

Чудо или реалност? След 9 години, грандът ЦСКА отново е в групите на Лига Европа! Това стана с победа с 3:1 като гост над един от най-стабилните европейски отбори в последните години - Базел. Малцина вярваха в това чудо. Но то стана и по-скоро българите си го заслужиха.

Изключителното представяне на червените в Европа тази есен продължи и с влизане в групите клубът си осигури приход над 3 милиона евро.

Първото опасно положение отиде в сметката на швейцарците. Фрай бе изведен сам срещу Бусато в 11-ата минута, но шутът му от 7-8 метра излезе над вратата. Червените отговориха с удар по земя на Соу, който Николич улови.

В 25-ата минута ЦСКА-София изпусна отличен шанс да поведе. Йомов се възползва от неразбирателство в отбраната на домакините и излезе сам срещу Николич леко вдясно. Йомов обаче стреля много слабо и пропиля сериозна възможност.

В 39-ата минута Базел разигра добре пред наказателното поле на гостите. Кабрал копна топката към Ван Волфсвинкел, който стреля от воле, но над вратата. Малко по-късно, в 41-ата минута, Щокер отправи бомбен удар от двайсет метра, който Бусато изби.

За съжаление скоро след началото на второто полувреме по принцип нестабилната защита на червените допусна грешка.

Антов спъна Пюлюлю в наказателното поле - дузпа. Кабрал не сбърка и домакините поведоха в резултата в 54-та минута.

В 64-та минута Соу имаше отлична възможност, но не уцели добре топката в наказателното поле. В този период "червените" имаха инициативата, но не бяха концентрирани в атака. Соу опита и нещо като ножица пред вратата на Базел, но много неуспешно.

Щастливият миг за ЦСКА обаче дойде. Фантастичен удар на резервата Тиаго Родригес в 73-та минута нокаутира вратаря на Базел - 1:1! Армейците за момента стигнаха заслужено да равенството.

ЦСКА продължи да играе по-активно от швейцарците дв следващите минути. И отново дойде наградата! Удар от хаул пак на Тиаго в 87-та минута доведе до обрат -2:1 за ЦСКА! Домакините бяха слисани и не вярваха.

За червените оставаше да издържат на 6-минутното добавено време. Очаквано Базел се хвърли да атакува. Имаше и спречкване между играчите. 

"Червените" обаче направиха страхотна контра, завършена от Ахмедов - 3:1 и радост за Стамен Белчев, играчите му и многобройните фенове на тима. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай