Етър се настани в шестицата

"Виолетовите" надвиха Ботев Пловдив

Етър се настани в шестицата | StandartNews.com

Отборът на Етър (Велико Търново) взе ценна победа с 1:0 над Ботев (Пловдив) в среща от 16-ия кръг на Първа професионална лига. На стадион "Ивайло" в герой за домакините се превърна Румен Руменов, който наниза единственото попадение в 44-ата минута. Така играчите на Красимир Балъков се настаниха в първата шестица с аванс от три точки пред Черно море и на две от петото място където са ''канарчетата" с два пункта повече. 
В началото на срещатата двата тима не предложиха особено качествена игра, но битката на терена не липсваше. Първата по-интересна ситуация бе дело на Аласана Мане, който пробва труден изстрел от далечна дистанция, но топката прелетя далеч от целта. В 21-ата минута Тодор Неделев шутира, но топката излезе в аут. Три минути по-късно Венцислав Василев засече с глава центриране на Мане от фаул, но бранителят не затрудни Кайзер.
Най-чистата ситуация до този момент в мача бе пред вратата на гостите. В 28-ата минута. Димо Атанасов се включи отляво и центрира, а бранител на “жълто-черните” не изчисти добре. Коженото кълбо се озова в Мане, който майсторски намери Руменов. Атакуващият футболист на “виолетовите” получи топката на перфектна позиция, но младият играч нацели напречната греда. Все пак в 44-ата минута, домакините излязоха напред в резултата, когато Иван Стоянов навлезе отляво в наказателното поле, пребори се с бранителите на Ботев и намери Румен Руменов, който не сбърка. Халфът заби своя трети гол от началото на сезона в елита. Така на почивката Етър водеше с един гол, който се оказа ценен.

В началото на второто полувреме Димо Атанасов се намеси перфектно. Играчите на Ботев направиха добра контраатака. Перейра стигна до пеналта и центрира, към Стивън Петков, но в последния момент Атанасов изби с шпагат топката в корнер. В 63-ата минута Лъчезар Балтанов отправи опасен удар, който профуча на сантиметри от дясната греда. Минута преди края на редовното време резервата Кристиян Добрев бе близо до изравнителния гол. Младият футболист пробва да центрира в наказателното поле. Опитът му прехвърли стража на "виолетовите", но Иван Скерлев изби от голлинията. Така Етър победи с 1:0 и вече гледа към петотот място в класирането на Първа лига.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай