Дерменджиев: "Разликата с Лудогорец не е толкова голяма"

Той разкри, че е имал разговор с Рейш и Миланов

Дерменджиев: "Разликата с Лудогорец не е толкова голяма" | StandartNews.com

Георги Дерменджиев даде брифинг преди предстоящата среща с Верея от Първа лига. Наставникът на Левски заяви, че разликата между "сините" и Лудогорец е по-малка от това, което се е видяло на терена през миналия уикенд. Той разкри, че е говорил с Нуно Рейш и Живко Миланов след реакциите им след поражението от "орлите".

"Валери Божинов е на път да се оправи, може да влезе в сметките за мача с Верея. Седрик Унтонджи? Имах възможността, макар и на видео, да го наблюдавам. Мисля, че има данни да играе в Левски. Физически е готов, тестван е, но е необходима, макар и кратка, адаптация. 
Мачът с Лудогорец ли? Винаги, когато си по-спокоен, виждаш какво е направено и как е бил мачът. Направихме много грешки, ние си ги направихме, и с това помогнахме на Лудогорец. Всички мачове са непредсказуеми. Дали Верея ще играе затворено? Имаме подготовка за такъв начин на игра, готвим се. Верея е непредсказуем отбор, с тези нови футболисти, които непрекъснато идват. Готови сме за този мач. Има готов човек за заместник на Кали Тиам, имаме план как да компенсираме отсъствието му. Ще има разговори с тримата, на които им изтичат договорите. Ще има разговори, казвам. Тяхното оставане зависи от много работи.", сподели той.

"Много коментираме мача с Лудогорец, защото очакванията бяха много големи, но аз казах в началото, че има реалности. Направихме задълбочен анализ, правим за всеки мач такъв, искам отборът да се подобрява, дори със загубите. Такава загуба трябва да ни подобри, казах го и на футболистите. С новото ръководство имаме постоянно разговори, имаме политика, за която ще направим всичко, за да я спазваме.", продължи Дерменджиев.

"За един мач има много предпоставки, дори да си го загубил. Има разлика между нас и Лудогорец, всички го виждат. Не е толкова голяма тя според мен. Играчите не показаха максималните си възможности заради психолическия натиск, който беше върху тях.", обясни Дерменджиев.
"Защо има само един от Левски в националния отбор? Не мога да се меся в селекцията на националния треньор. Петър Хубчев така е преценил за момента, такова решение е взел. Клубът има много точна и ясна политика, казано е и от ръководството - оздравяване на клуба. Има бюджет, с който трябва да се съобразим и съответно да направим отбора конкурентен. Отговорността тежи на играчите, защото това е наслоено с времето. За толкова години загубиха три финала за Купата на България, класирания разни, вече отговорността, която е върху тях, им тежи. С времето обаче те трябва да свикнат с това нещо, това не бива да им е оправдание. Нека не си говорим измислици и да не вкарваме думи и реакции! Говорих пред всички с Нуно Рейш за неговата реакция - не е от смяната, защото ако е от смяната, ще му отиде и заплата, и всичко. Той каза, че е реагирал така, защото самият той сам се е представил слабо и не е бил доволен от това нещо, точно това му бяха думите. Преобръщате малко нещата. С Живко Миланов също имах разговор за това негово говорене. Не може по такъв начин един играч да говори как било, що не било и какво трябвало да бъде. Няма как той да иска да изглежда добре в очите на някои.", разкри той

"Искаме да изградим един отбор, колко време ще ми дадат, е друго нещо. Говоря с играчите като равен с равен. Футболистите трябва да мислят за играта вече, защото в клуба всичко е спокойно. Не трябва след един мач да сме на другия полюс, отборът трябва да се капсулова. И аз исках да се случат нещата по друг начин, но има реалности, с които трябва да се съобразяваме. Има неща напред във времето, не може да прескочим и да кажем: "Хоп, всичко е готово". Има неща в перспектива", каза Дерменджиев пред журналистите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай