Браво! Бг с два медала на европейското по щанги за младежи

Габриел Маринов и Надежда Мей-Нгуен бяха отличените

Браво! Бг с два медала на европейското по щанги за младежи | StandartNews.com

Фото: Официална страница на Българска федерация по вдигане на тежести във Фейсбук

България спечели втори медал в двубоите на продължаващото във финландския град Рованиеми европейско първенство за 20 и 23-годишни щангисти. В кат. 61 кг при по-младите Габриел Маринов грабна бронза с общ резултат 267 кг (115 и 152 кг), като си осигури третото място и в изтласкването.

Другият наш представител в тази дивизия бе европейският шампион за мъже Ангел Русев, той обаче не можа да си направи състезанието поради скъсан мазол на дланта още в изхвърлянето.

В крайна сметка Русев остана пети с 258 кг (105 и 153 кг), като заради болката пропусна третия си опит в първото движение, а във второто след интензивна медицинска помощ се събра и дори спечели сребро в изтласкването. Шампион с 280 кг е италианецът Серджо Масида.

По-рано през деня европейската шампионка за жени Надежда Мей-Нгуен спечели три втори места в кат. 49 кг при 23-годишните – в двете движения и в двубоя (157 кг). На почетната стълбичка сребърната ни медалистка бе наградена от президента на Българската федерация по вдигане на тежести Ариф Маджид.

Също при по-младите Денис Данев се нареди пети в краното класиране на кат. 55 кг с двубой 205 кг (90 и 115 кг). Шампионът Гарник Чолакян от Армения завърши с 230 кг (100 и 130 кг). 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай