Алберт Попов ще участва на финалите на Световната купа

България за първи път ще има състезател при най-добрите за сезона

Алберт Попов ще участва на финалите на Световната купа | StandartNews.com

България ще има за първи път свой състезател във финалите на Световната купа по ски в Солдеу (Андора). Това стана възможно след като Алберт Попов спечели през сезона 95 точки в слалома и зае 21-о място в крайното класиране в дисциплината преди финалите. Така той ще стартира на 17 март заедно с още 25 от най-добрите в дисциплината и световния шампион при младежите. Световните финали се провеждат за първи път през 1993 година.

Днес изровеното трасе в Кранска Гора стана причина Попов да не първия манш слалома за Световната купа, както това се случи и с още 23-а от участниците. Заради топлото време и дъжда през последните дни в словенския курорт пистата бе в ужасно състояние.  

"Стартирах с 20-и номер, по трасето вече имаше доста дупки, пропадна. Времето не позволи теренът да стегне добре през нощта", обясни Алберт, след финала на 1 манш. - "Направих една голяма грешка в началото, пистата ме прецака, но въпреки всичко продължих. Имах шансове въпреки това да вляза в Топ 30. Но, долу, поредната дупка ме извади от трасето и не завърших", допълни той.

Камен Златков зае 35-о място в първия манш, като изостана само на 0,16 сек от влизане във втория. Победата днес в Кранска Гора бе за Рамон Ценхойзерн (Швейц), пред Хенрик Кристоферсен (Нор) и Марсел Хиршер (Ав).

На 11 март Попов и Йоан Тодоров ще стартират в Кранска Гора в гигантския слалом от финалите на Европейската купа. След това Попов заминава за Солдеу. Тодоров и Камен Златков пък ще участват на 12-и и в слалома от финалите на ЕК в Кранска Гора.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай