Зъбчата железница ще свързва парковата и морската част на Албена

Зъбчата железница ще свързва парковата и морската част на Албена | StandartNews.com

Амбициозна екопрограма, която ще доведе до повишаване качеството на продукта, залага Албена в краткосрочен и дългосрочен план, каза пред журналисти търговският директор на туристическата компания Маргита Тодорова. „В програмата са заложени множество дейности, които ще стартират поетапно. Целта ни е да повишим качеството на продукта, който предлагаме. Става дума за направата и пускането на зъбчата железница, която ще свързва парковата с морската част на курорта, въвеждането на електротранспорт на територията на Албена, въвеждането на безотпадни технологии и пълна преработка на отпадъците от ресторантите. Програмата не е само за една година", каза Тодорова.

Към този момент Албена отчита ръст на нощувките, спрямо същия период на миналата година от 12 на сто и ръст на приходите. „Чувствителни ръстове имаме на немсик пазар и бих казала, че си връщаме позициите на немски и на белгийски пазар – имаме нови фирми от Люксембург и Франция това лято. Източно- европейските пазари като Полша, Чехия, също имат ръст и можем да кажем, че новото поколение семейства с деца от Полша, Чехия откриват предимствата на българското Черноморие и в частност Албена", посочи Тодорова. През септември и октомври туристите в курорта са предимно от третата възраст, които съчетават почивка с екскурзии или балнеолечение, както и млади хора, идващи да почиват и спортуват посочи търговският директор. Тодорова сподели още, че продажби за лято 2017 са стартирали още от 24 август и всеки, който резервира през сайта на Албена своята почивка за догодина ползва 20 на сто отстъпка. Сред новостите, които ще има следващата година са включени чадър и шезлонг за всички хотели, връзка между медицинския център и „Фламинго град", за да могат гостите на петзвездния хотел да ползват балнеопрограмите. Туристи от хотели в парковата зона, ще имат обяд на плажа. Врати ще отвори и чисто нов петзвезден хотел „Парадайз блу".

„Всички новости, които ще предложим следващата година ще повишат цената на продукта с 3 до 5 на сто", каза Тодорова. Тя сподели още, че за следващата година водещи туроператори, като „Томас Кук", „Ал турс" и други разширяват своята клубна база в курорта. До края на сезона за българи има намаление с до 20 на сто, а за чуждите пазари то е до около 10 на сто.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай