Във Върбица вдигат нова болница

Близо 5 милиона лева ще струва реконструкцията на старата полуразрушена болнична сграда, която не се ползвала от 40 години

Във Върбица вдигат нова болница | StandartNews.com

Във време, когато много общински болница за застрашени да бъдат закрити поради липса на средства, в шуменската община Върбица се строи нова болница.Близо 5 милиона лева ще струва реконструкцията на старата полуразрушена болнична сграда, която не се ползвала от 40 години. "Общината е осигурила средствата чрез нисколихвен кредит от 3 милиона лева, останалата сума ще бъде допълнена от местни приходи", каза кметът Мердин Байрям пред Радио Шумен. Строителните дейности са започнали посред зима и хората от общината очакват лечебното заведение да заработи, за да не бият 60 км път  до областната болница в Шумен. Лечебното заведение във Върбица ще бъде регистрирано като медицински център с 10 легла стационар, операционна за малки интервенции, рентгеново отделение, видеозон и кабинет за лекари специалисти.
 Общината е започнала да търси лекари за новата болница отдалеч.От няколко години от общинската хазна плащали семестриалните такси на 8 местни студенти по медицина с надеждата, че след като завършат образованието си, те ще дойдат да работят в новото лечебно заведение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай