Уикенд на Мария предлага десетки възможности за посрещане в Бургас

Всички именици ще могат да се възползват от свободен достъп до живите изложби с аквариумни риби и пеперуди, както и до всички музеи в Бургас

Уикенд на Мария предлага десетки възможности за посрещане в Бургас | StandartNews.com

Знаете ли, че на 15 август празнуват над 130 хиляда българки с името Мария? В тяхна чест сме подготвили специален уикенд, изпълнен с разнообразна програма и много изненади!

Всички именици ще могат да се възползват от свободен достъп до живите изложби с аквариумни риби и пеперуди, както и до всички музеи в Бургас.

https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/43466

Освен това, за да бъде празникът пълен, всички празнуващи могат да се възползват от промоция за полет с парапланер, като ще получат безплатни снимки за спомен от незабравимото преживяване.

https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/43547

Ако търсите повече романтика и островни приключения, правилната дестинация е остров Света Анастасия.

Програмата от тематичния  уикенд на острова стартира от днес с откриване на фотоизложба "Дом на светлината - морските фарове от България и света" и представяне на книгата "По пътя на пулсиращата светлина" с автор Бела Бенова.

През деня ще работи и празничният базар на изкуствата, в който участват майстори на художествени произведения, бижута и украси. Пъстра палитра от шевици, дърворезба, восъчни фигури,  минерали и вкаменелости, смола, естествени цветя и билки ще събере на Острова творци и галеристи от цялата страна. Съюзът на бургаските художници ще бъде представен в празничния базар на изкуствата от 7 млади автори.

Вечерта ви очаква морско приключение с пътуване до острова и концерт на LEMON BOX & RED LIGHT District Project сред вълните. Двете групи ще ни поднесат неповторими емоции със съвместния си концерт. Съчетанието между модерна музика, романтика и магията на Острова ще превърне лятната вечер в запомнящо се преживяване.
Корабчето отплава в 20:00 часа от Магазия 1. Билети можете да намерите в Туристически информационен център "Часовника", в Магазия 1, и в Грабо.бг.

Кулминацията на празника навръх 15 август е концертът от 21:00 часа на Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени". На острова акостира една от най-забележителните групи на съвременната ни музикална сцена. "Обичайните заподозрени" ще бъдат в състав: емблематичният български актьор, певец, композитор и филмов режисьор Стефан Вълдобрев, рок легендата Иван Лечев, джаз (етно) рок виртуозът Стоян Янкулов, басистът Веселин Веселинов - Еко и китаристът Мирослав Иванов.

Вижте в линка пълната програма за празника на Острова: https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/43569

Специално внимание заслужава и фестивалът  "С книга на плажа", който стартира днес и ще продължи до 16 август. Централната алея пред експоцентър "Флора" в Морската градина ще бъде оформена като базар, където всички четящи да контактуват директно с издателствата. Събитието ще даде възможност на читателите да се срещнат със свои любими автори.

Вижте какво ви очаква на този фестивал:

https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/43558

 

Една голяма част от най-интересните бургаски събития тази седмица, обединени под шапката на тематичния Уикенд на Мария, са базирани в или около експоцентър "Флора" в Морската градина. Там можете да слушате музика, да гледате куклен театър, да видите живи папагали, екзотични тропически пеперуди или да си купите книга от многобройните павилиони на предстоящото изложение "С книга на плажа". Не пропускайте и "Джаз в Бургас" и невероятните Ангел Заберски бенд на 14 август, Бургас биг бенд на 15 август.  Също на Флората в неделя музикалната фурия Милица Гладнишка се завръща със спектакъла на годината "Титанично" Разгледайте програмата и изберете:

https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/43548

 

В Летния театър ще прекарате една незабравима петъчна вечер с концерта"45 години на сцена "Юбилеен концерт на Силвия Кацарова, който започва в 20.30 часа или ще се смеете, докато останете без дъх  с "Тутурутка" в събота също от 20.30 часа.

 

Освен наситената с културни събития уикенд програма, през почивните дни градът ще бъде домакин и на Турнир по плажно ръгби. Тази година участниците ще бъдат над 100. Състезанието ще се проведе на 15 август. Мястото е централният плаж, игрището зад бар "Нептун". Вижте програмата :

https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/43563

 

Тематичният Уикенд на Мария е организиран от Община Бургас в подкрепа на регионалния туризъм.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай