Ученици от Благоевград отбелязаха Деня на авиацията и космонавтикат

Две училища в Благоевград съвместо с общината проведоха Междуинституционалната публична изява на клубове за занимания по интереси по природни науки

Ученици от Благоевград отбелязаха Деня на авиацията и космонавтикат | StandartNews.com

Международният ден на авиацията и космонавтиката отбелязаха във Второ основно училище „Димитър Благоев“ в Благоевград. Съвместно с община Благоевград и ХІ основно училище "Христо Ботев" се проведе публична изява на клубове за занимания по интереси по природни науки. Игривите първокласници от клуба по народни танци с ръководител Васил Георгиев посрещнаха гостите на проявата.

Третокласниците от клуб „Ние и природата“ изненадаха гостите с атрактивното си облекло и  песни, мултимедийна презентация и табла за рециклирането и за разделното събиране на отпадъците.

Вълнуващо есе за природата прочетоха учениците от клуб „Културни хоризонти“. Те бяха изработили макети на планетата Земя и на завод за рециклиране.
Първокласниците от клуб „Природата около нас" представиха своята дейност с природен макет, изложба от рисунки и пролетен венец, изработен от природни материали.
А малките първокласници от клуб „Аз и природата“ показаха табла с елементи от живата и неживата природа.
Учениците от XI основно училище „Христо Ботев“ разказаха за храните–лекарства и за сензорната бионика.
Участниците в клубовете от двете училища разпалено споделяха помежду си своите предстоящи проекти за природата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай