Тридневен фестивал води Коледния дух в Бургас

Фестивалът ще се проведе от 13 до 15 декември

Тридневен фестивал води Коледния дух в Бургас | StandartNews.com

Тридневен фестивал, подарък за всички граждани и гости на Бургас, ще доведе духа на един от най-чаканите и обичани празници в годината - Коледа, в морския град.

Магията на „Коледният дух на Бургас“ ще бъде пресъздадена  с коледни песни, мини концерти, творчески работилници с тематична насоченост, прожектиране на коледни филми, празнични фотосесии и най-вече с присъствието на обичаният от малки и големи белобрад старец Дядо Коледа. Фестивалът ще се проведе пред и в Бургаската държавна опера. „Фоайето на Бургаската държавна опера ще се преобрази в единственото по рода си коледно градче, грейнало с хиляди светлини и озарено от усмивките на безброй деца, които ще могат да се срещнат с Дядо Коледа и Снежанка и да се снимат с тях. Предвиждаме и уникални коледни арт инсталации. За празничното настроение ще се погрижи чудната коледна сцена пред сградата на Операта, на която ще блеснат истински млади бургаски таланти“, съобщиха организаторите.

Предвиден е и голям базар, откъдето всеки ще може да избере прекрасен подарък за своите близки. Всички предлагани артикули ще са българско производство.

Фестивалът ще се проведе от 13 до 15 декември. В два от дните на фестивала малки и големи ще имат възможност да се включат в коледни работилници за играчки, венци, сурвачки, сладки, както и коледни фотосесии.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай