Трети сезон на КинеДок в Стара Загора

Зрителите ще могат да видят 14 филма от 7 държави тази година

Трети  сезон на КинеДок в Стара Загора | StandartNews.com


    Фестивал за европейско документално  КинеДок – ще се проведе трети пореден сезон в Стара Загора. Зрителите ще могат да видят 14 филма от 7 държави тази година. Прожекциите са в Къщата на архитекта. Двама от режисьорите на тазгодишната селекция ще участват на прожекциите на филмите си и ще останат за дискусия след тях. Откриването на феста е в петък вечер с филма „Всяка стена е врата“ с гост младата българска режисьорка Елица Георгиева.   С този филм КинеДок 2019 бе открит на 25-ти март едновременно в седемте държави партньори - България, Чехия, Словакия, Хърватия, Унгария, Румъния и Норвегия със скайп връзка между тях. На откриването ще присъстват и Мина Милева и Весела Казакова от Активист 38, благодарение на които КинеДок се случва и в България
  През май старозагорските зрители ще могат да видят още два документални филма - „Миниатюра за пиано“ на Елдора Трайкова  и „Свидетелите на Путин“ на режисьора Виталий Мански. 
   Входът за откриващото събитие е свободен. За всички останали прожекции входът е дарение от 5 лв за поддръжка на архитектурния паметник- Къщата на арх. Димов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай