Световният пица-шампион Радо Кирязов ще даде старт на култов фест

Петото издание на фестивала „Хляб и Вино“ вече е част от културния календар на община Стара Загора

Световният пица-шампион Радо Кирязов  ще даде старт на култов фест | StandartNews.com


   Световният пица-шампион Радо Кирязов, който само преди няколко дни спечели престижната титла в Португалия, е гвоздеят на тазгодишното издание на фестивала „Хляб и Вино" в Стара Загора. Радо носи със себе си Световната купа по пица, така че феновете му ще могат и да се снимат с него. За гостите на феста майстор Радо ще приготви специална пица с квас в неаполитански стил. Близо 15 винопроизводители от Старозагорски регион и цялата страна пък ще представят своите наградени вина през годината и най-добрите брандове от своето портфолио. Майстор-пекарите ще замесят и изпекат различни видове вкусен и здравословен хляб. Топ-готвачите от Метро Академия, по традиция партньор на фестивала,  ще приготвят на живо различни гозби с вино, а посетителите ще могат да ги дегустират.
 Петото издание на фестивала „Хляб и Вино“ вече е част от културния календар на община Стара Загора, с чиято подкрепа се реализира изложението. Както винаги досега в него ще има благотворителен елемент – всички събрани средства от такса вход – 5 лв. на посетител, ще бъдат дарени за лечението на  17-годишната ученичка от Стара Загора Фани. Неин покровител и лице на фестивала ще бъде красивата Мисис България 2016 Ива Гургуриева.
Култовото събитие, заредено с   коледния дух и новогодишно настроение, ще стартира за пети път днес на обяд в 5-звездния в парк-Хотел „Стара Загора“.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай