Пръскат срещу кърлежи в Стара Загора

Ще бъдат обхванати паркове, площади, детски градини, кучешки площадки, стадиони, зони за спортни и културни мероприятия и др

Пръскат срещу кърлежи в Стара Загора | StandartNews.com

Днес стартира пролетната обработка на тревните площи против кърлежи в община Стара Загора. Тя ще започне в 20,00 часа с дезакаризация на площите, намиращи се в административно бюро „Запад“. В 22,00 часа, днес, ще бъдат третирани и тревните площи на административно бюро „Център“.

Утре, 28 април, от 20,00 часа ще се обработва района на административно бюро „Железник“. От 22,00 часа ще бъде извършено пръскане при административно бюро „Изток“.

Според предварително утвърдения график - на 4 май, понеделник, ще се извършва дезакаризация с начален час 18,00 часа на Гробищния парк. Час по-късно ще се извърши пръскане на тревните площи на територията на административно бюро „Зора“.

В 20,00 часа ще стартират дейностите при административно бюро „Кольо Ганчев“, а в 21,00 часа ще се обработят и пространствата на административно бюро „Лозенец“.

Ще бъдат обхванати паркове, площади, детски градини, кучешки площадки, стадиони, зони за спортни и културни мероприятия и др. Обработката ще се извърши с биоцида Сайръс 10 ЕВ.

На 7 май, четвъртък, в 9.00 часа ще започне обработката на социалните и детски заведения. Според утвърдения график, на 11 май ще стартира дезакаризацията в селата на територията на община Стара Загора.

Обработката на тревните площи в града ще се случва едновременно от два екипа. Община Стара Загора си запазва правото на промени в графика при наличие на неподходящи климатични условия..

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай