Снегът остави общини без ток във Врачанско

Няма сигнали за възникнали проблеми с водоподаването на територията на областта

Снегът остави общини без ток във Врачанско | StandartNews.com

Интензивният снеговалеж на територията на област Враца предизвика проблеми в електрозахранването на населените места в общините Враца, Мездра и Роман. Екипите на ЧЕЗ работят за отстраняване на авариите на територията на трите общини.

Няма сигнали за възникнали проблеми с водоподаването на територията на област Враца.

Състоянието на пътищата от републиканската пътна мрежа, по данни на Областно пътно управление – Враца е без затворени участъци за лекотоварни МПС. Пътищата се почистват и третират от 36 специализирани автомобила. Временно е ограничено движението за тежкотоварни МПС над 12 т по път I – 1 Монтана – Враца и Мездра – Ботевград. Между селата Кален и Горна Кремена, на път III – 103, е закъсал автобус, а между Мездра и Роман има сигнал за закъсали 3 лекотоварни автомобила. Предприети са действия за осигуряване на техника от ОПУ – Враца за преодоляване на проблема с авариралите МПС. По републикански път II – 16 – Лютиброд – Зверино – Елисейна, екипите на ОПУ – Враца отстраняват множество паднали дървета, което затруднява движението и всички водачи трябва да повишат вниманието си и съобразят скоростта при преминаване по трасето.

В почистването на паднали дървета се включват силите на Пожарна безопасност и защита на населението – Враца и Военно формирование – Враца.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай