Санират още жилищни блокове в Разград

Двете сгради, в които живеят общо 135 семейства, ще бъдат реновирани със средства от Националната програма за енергийна ефективонст

Санират още жилищни блокове в Разград | StandartNews.com

Още 2 жилищни блока в Разград ще бъдат санирани. Кметът доктор Валентин Василев  направи първа копка на строителната площадка на блокове 5 и 6 в ж.к. „Орел“, чието обновяване започва. Двете сгради, в които живеят общо 135 семейства, ще бъдат реновирани със средства от  Националната програма за енергийна ефективонст. Проектът за тяхното саниране е на стойност 860 хиляди лева.

Със старта на тазгодишната програма за енергийно осъвременяване на жилищните сгради  санираните блокове в Разград вече ще са 10. „Хората, които живеят в ремонтираните вече  по програмата апартаменти, са усетили през зимата ползата от енергийно ефективните жилища и благодрят за това“, обясни на събралото се множество кметът Василев.

Областният управител Гюнай Хюсмен, който също присъства на символичната първа копка,  припомни, че в правителствената програма за енергийна ефективонст в областта са включени 22 сгради, като 10 от тях са в Разград и заслугата за това е на кметския екип на доктор Валентин Василев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай