С празнично ученическо шествие Кърджали празнува 24 май

По традиция кметът на града Хасан Азис връчи стипендията „Кърджали” на трима зрелостници

С  празнично ученическо шествие Кърджали  празнува 24 май | StandartNews.com

Стотици ученици и учители от всички учебни заведения в Кърджали участваха в празничното шествие на 24 май по централния бул.„България” на града. В приветствието си кметът Хасан Азис посочи, че азбуката е едно от най-големите български достижения с европейска и световна величина.  Градоначалникът призова „никога да не забравяме, че чрез делото си двамата български първоучители са ни изпратили съкровеното послание за национално единство, за вяра в себе си, за това, че сме отговорни за тези, които идват след нас и на които сме длъжни да оставим примери за нравственост, задружност, човечност”.

Кметът Хасан Азис поздрави учениците, учителите и творците с Деня на българската просвета и култура и славянската писменост

празника. По традиция пред участниците и гостите в тържеството той връчи стипендията „Кърджали” на трима зрелостници - Краси Хаджиев от СУ„Отец Паисий”, Александра Заимова от СУ„П.Р. Славейков” и Лия  Стамболиева от ЕГ„Христо Ботев” за отличен успех и постижения през целия период на своето образование. Ротари клуб –Кърджали също отличи седем изявени абитуриенти.Празникът продължи с концерт на  художествени състави от Кърджали.

В навечерието на 24 май директорът на най – старото училище в Кърджали СУ”Отец Паисий” Златко Атанасов бе награден с приза на МОН „Св.Иван Рилски”, други седем педагози от област Кърджали получиха почетни отличия  „Неофит Рилски”.Учителите от Кърджали, които тази година са наградени с приз "Учител на годината" са поканени на традиционния прием на президента по случай 24 май в Националния исторически музей в София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай