Розовци изгониха фирмата, подкопавала моста им над Тунджа

Хората от селото са притеснени, че фирмата превишавала зададените й по проекта задължения и извлича големи количества инертен материал от речното корито

Розовци изгониха фирмата,  подкопавала моста им над Тунджа | StandartNews.com


  Фирмата, която почиства речното корито за осигуряване на проводимост на река Тунджа в землището на село Розово, преустановява дейността си по собствено желание до изясняване на всички обстоятелства. Това съобщи  областният управител на Стара Загора Гергана Микова, която вчера се срещна с протестиращи жители на селото срещу безконтролната според тях работа на почистващата фирма.
  Хората от селото изразиха своите притеснения, че фирмата превишава зададените й по проекта задължения и извлича големи количества инертен материал от речното корито. Розовци смятат, че екологичното равновесие в района вече е нарушено. Растителността съхнела, нивото на подпочвените води е паднало критично ниско и това създавало предпоставки за срутване на основите на моста, който свързва Розово и още няколко села с близкия Казанлък.
   Комисия от областната управа е посетила и огледала мястото и сигнализирала веднага за проблема  „Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“-Пловдив. Тя е компетентният орган, който трябва да извърши оглед на участъка и да се произнесе дали има нарушения при изпълнението на дейностите по почистване на речното корито на  Тунджа.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай