Подарете на хлапето уикенд с кенгуру

В зоокът „Алис“ всички посетители се разхождат сред животните

Подарете на хлапето уикенд с кенгуру | StandartNews.com

ФОТО - Фейсбук страница Зоокът Алис

Ако се чудите как да разнообразите уикенда си, зоокът „Алис“ е една чудесна идея. Малката, но много интересна зоологическа градина се намира в село Лесковец, на 14 км от град Перник. На тихо и спокойно място в края на селото, близо до борова гора.

В нея може да се запознаете с двойка лопатари и двойка муфлони. Има също ему, фазани, пауни, черни лебеди, кенгуру, носати мечета и много други екзотични животинки, сред които и най-любимите на всички посетители Алпаки. Повечето животни са от близки държави като Словения, Белгия и Холандия.

Най-хубавото в зоокът „Алис“ е, че всички посетители влизат в двора с животните и се разхождат сред тях – могат да ги снимат, пипат и хранят, което е голямата атракция не само за децата, но и за повечето възрастни.

Зоопаркът е кръстен на малката Алис – дъщеря на семейстовото, което създава мястото още миналото лято. Цялото семейстово обича много животните и винаги е имало в двора си интересни представители. Това довело и до идеята да отворят вратите на дома си за странични посетители.

Зоокът „Алис“ е отворен от сряда до неделя между 10:00 и 18:00 часа.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай