Паника в сливенски квартал заради обгазяване от неизвестен източни

„Не е пропан-бутан, не е някакъв взривоопасен газ, но още нямаме информация какъв е, признава инсп. Александър Ташев от регионалната дирекция по пожарна безопасност и защита на населението от аварии и бедствия в Слив

Паника в сливенски квартал  заради обгазяване от неизвестен източни | StandartNews.com

Паника владее сливенския квартал "Клуцохор" трети ден заради обгазяване от неизвестен източник. Първите признаци на обгазяване със задушлива миризма жителите на квартала усетили в сряда вечерта „Влезе през канализациите, определено миришеше на пропан-бутан. Започнахме да си звъним със съседите, няколко къщи си проверихме  газовите бутилки, колите, които са на газ, всички излязохме на улицата, видяхме, че мирише от там", разказа пред Sliven.net Пламена Минова.
  Към полунощ от пожарната извикали спешно собственикът на ветеринарен магазин на същата улица, откъдето подозирали че идва миризмата, но и тази версия се оказала невярна. От пожарната си тръгнали, а хората изкарали безсънна нощ. " Не искам да разкажа какво преживяхме, не можеше да се диша – в двора миришеше, вътре в къщите, невероятна миризма. Ние се притеснихме да не стане някакъв взрив”, казва Пламена Минова.
В четвъртък ситуацията била същата и съседите панически започнали да звънят на всички институции. И днес институциите в Града не стоте войводи недоумяват откъде идва обгазяването.
 „Не е пропан-бутан, не е някакъв взривоопасен газ, но още нямаме информация какъв е. Замерихме и не е такъв газ. Отваряме съседни къщи, ходим по улиците, замерваме, но засега нищо”, посочи безизходицата на властите инсп. Александър Ташев от регионалната дирекция по пожарна безопасност  и защита на населението от аварии и бедствия в Сливен.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай