От понеделник започва ремонт на бул. "Никола Петков" в Казанлък

Крайният срок за изпълнение на проекта е средата на месец януари 2022 г.

От понеделник започва ремонт на бул. "Никола Петков" в Казанлък | StandartNews.com

Във връзка с начало на ремонтни дейности по бул.“Никола Петков“ от понеделник (11.10.2021 г.) западната лента на западното платно ще бъде затворена. Движението посока север – юг ще се извършва по източната лента на западното платно. Тази временна организация на движението се въвежда от бул.“Княз Александър Батенберг“ (ЛИДЛ) до ул.“Тракия“ (първия мост над река Старата река, до магазина за строителни материали).

Община Казанлък започва реконструкция на уличната настилка, прилежащите тротоарни площи и изграждане на велосипедна алея по бул. „Никола Петков“, в участъка от бул. „Алeксандър Батенберг“ до ул. "Козлодуй" по плана на гр. Казанлък.

Предвижда се рехабилитация на платното за движение с прилежащите тротоари на следните участъци:

Западно трасе от кръстовището на бул.„Никола Петков“ с бул.„Александър  Батенберг“ до началото на велоалея за с. Овощник.

Източно трасе от пресечната точка на бул.„Никола Петков“ с жп  прелез до началото на велоалея за с. Овощник.

Изграждане на нова двупосочна велоалея (ширина 2,5 м) и подмяна на прилежащите тротоари по цялото трасе, с изключение на местата с вече подменена настилка.

Крайният срок за изпълнение на проекта е средата на месец януари 2022 г.

Булевард „Никола Петков“ е важна транспортна връзка и основна свързваща артерия между малките населени места, разположени по направление север - юг около гр. Казанлък.

Обновленията са част от провежданите политики на Кмета Галина Стоянова и нейния екип да бъде изградена цялостна свързаност на велоалеите край Казанлък – от с.Овощник до новоизграждания туристически комплекс „Светът на траките“ в землището на град Шипка.

Настоящият проект се разработва и ще се изпълни със средства по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020, във връзка с реализация на проект „Интегриран на градски транспорт на град Казанлък – Етап 2“ Административен договор за безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP001-1.024-0004-C01 от 04.08.2020 г., по приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“, процедура за директно предоставяне BG16RFOP001-1.024 „Изпълнение на Интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020 – Казанлък“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай