Община Бургас спечели проект за обновяване на пожарната

Финансирането на проекта идва от Оперативна програма "Региони в растеж"

Община Бургас спечели проект за обновяване на пожарната | StandartNews.com

Община Бургас и Министерство на регионалното развитие и благоустройството подписаха договор за безвъзмездна финансова помощ по проект BG16RFOP001-1.004-0010 - "Обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност в сграда на РСПБЗН-Бургас". Предстоят интервенции по ограждащи елементи и инсталации, подобряване на експлоатационните характеристики на сградата и осигуряване на достъпна среда за хора със затруднена мобилност.

Финансирането на проекта идва от Оперативна програма "Региони в растеж" (ОПРР) 2014-2020. То е в размер на 521 030 лв., част от които осигурява Община Бургас като задължителния процент съфинансиране.

Проектът ще повиши до клас "В" статуса на две сгради нa РСПБЗН-Бургас. Очакванията са спестената енергия да достигне около 65 % и да бъдат намалени въглеродните емисии във въздуха в този район на града. В същото време ще бъде подобрен комфортът на работещите в сградата 143 служители, както и този на повече от 8000 граждани годишно, ползващи административните услуги, предоставяни от институцията. С изпълнението на проекта ще бъде удължен жизненият цикъл на сградния фонд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай