Чупят ръка на ученик, за да се забавляват в нета

Инцидентът е от Гимназията по архитектура, строителство и геодезия в Пловдив

Чупят ръка на ученик, за да се забавляват в нета | StandartNews.com

Отново агресия в училище. Този път в Гимназията по архитектура, строителство и геодезия в Пловдив. По време на междучасие е пострадал ученик. Инцидентът е заснет с телефон от съучениците му, които искали да се изфукат в социалните мрежи какви са бабаити. 
 
Видеото показва как двама ученици предизвикват свой съученик да скочи високо и  когато момчето е във въздуха, единият от тях удря двата му крака и момчето пада по гръб и си чупи ръката.
 
Майката на пострадалото момче Надежда Паскалева разказва пред БНТ: "Синът ми се обади в петък в 11,00 часа и каза: "Мамо, ела бързо в училището. Стана инцидент с мен". И не ми обясни повече. Аз дойдох възможно най-бързо и като дойдох, г-жа Спасова и класната бяха много загрижени и ми обясниха какво е станало. Изпратиха ме към хирургията, за да му направят рентген. Оттам нататък се разбра, че ръката му е счупена, че трябва операция да му се поставят импланти. Той е знаел, че го карат да скача и е искал да покаже, че може да скочи високо, но не е знаел, че го снимат и че ще му ритнат краката".
 
"В първия момент неговите съученици са започнали да се смеят, но след това са видели, че е нещо по-сериозно, че ръката му е в неестествена позиция и са се уплашили", добави тя.
 
Полиция е разпитвала вчера другите две момчета от клипа.
 
Директорът на Гимназията по архитектура, строителство и геодезия Марияна Спасова коментира случая така: "Двете момчета споделили, че са видели подобен клип в социалните мрежи и са решили, че могат да го приложат на практика в училище. Не са си дали сметка, че това е безумна шега и може да доведе до този инцидент. Провинение има, значи трябва да има и санкции", категорична беше директорката. Тя съобщи, че се е провело заседание на координационния съвет в училището.
 
Процедурата по закона изисква време, в което от ръководството на учебното заведение да уведомят "Закрила на детето", пише канал 3. Проверка по случая има, а документите ще бъдат внесени в прокуратурата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай