"Мото-Пфое" дари автомобил и на Община Стара Загора

Колата ще бъде ползвана за нуждите на домашния социален патронаж

"Мото-Пфое" дари автомобил и на Община Стара Загора | StandartNews.com

Товарен ван „Ford Courier“ получи днес община Стара Загора от местното представителство на „Мото Пфое“. Автомобила приеха зам.-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова, които изказаха благодарност за оказаната подкрепа. Преди дни фирмата дари и коли на Столична община с които да се разнася храна на хора в нужда.

„Колата ще бъде използвана по най-рационалния начин за нуждите на Домашен социален патронаж при доставка на топла храна на нуждаещи се възрастни хора, както в Стара Загора, така и в част от селата. Това е голямо улеснение за тези потребители, защото голяма част от тях са и лежащо болни, и са в невъзможност да се движат“, обясни зам.-кметът Иванка Сотирова. По думите й сега обемът на работа се е увеличил, защото освен доставката на обяд,  се извършва и доставка на продукти от първа необходимост.

Кирил Илиев, управител на филиала на „Мото Пфое“ в Стара Загора, връчи ключовете на автомобила на Гергана Тодорова, директор на „Домашен социален патронаж Стара Загора“. Тя ги прие с вълнение и благодарност.

„Инициативата ни започна преди няколко дни. Чрез нея, като социално отговорна компания, искаме да помогнем на хората в тези трудни дни. Ние не за пръв път помагаме на общини и организации, ще продължаваме да го правим. С това се стараем да бъдем полезни “, сподели Кирил Илиев.

Автомобилът е напълно подготвен за път и зареден с гориво. Той ще остане на разположение за нуждите на местната администрация през времето на извънредното положение.

На събитието присъства и зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов.

Всеки, който желае да дари стоки и храни - маски, защитни облекла, хляб, брашно и други, трябва да се свърже с Общинския оперативен щаб на тел.: 042 614 652 или 0884797965.

Дарителската сметка, по която граждани и фирми могат да преведат суми в лева и евро е следната:

УниКредит Булбанк АД

IBAN: BG62UNCR70008422236384; BIC: UNCRBGSF;

КОД НА ВИД ПЛАЩАНЕ: 44 51 00

Основание за плащане: Дарение – коронавирус

Средствата ще бъдат използвани единствено за подпомагане на болниците, социалните заведения и възрастните хора при пълна отчетност.

Общинският оперативен щаб благодари на всички дарители за съпричастността в този труден за всички момент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай