Мол на мястото на пернишкия университет

Комплексът ще бъде открит догодина, в него ще има и 4 киносалона

Мол на мястото на пернишкия университет | StandartNews.com

 Ще бъде разположен на над 10 000 кв. м. разгъната площ

Голям и модерен търговски и развлекателен център ще отвори врати в Перник. Молът ще бъде разположен в над 10 000 кв. м. разгъната площ в сградата на бизнес комплекс „Елена“ (сградата на непросъществувалия дълго Пернишки университет), съобщи zapernik.com.

Проектът беше представен днес пред кмета на Общината Вяра Церовска от инвеститора Кирил Славениев, който посочи, че в момента се изгражда и допълнителен корпус към сградата.

„Радвам се, че в Перник ще бъде направена такава инвестиция, което говори, че нашият град има потенциал и се развива. Отдавна го чакахме и перничани имаха нужда от подобно място за развлечение, срещи и пазаруване“, сподели в разговора кметът Вяра Церовска.

В новия комплекс ,който ще носи името „Мол Перник“, ще се помещават и четири киносалона, които ще бъдат в крачка с всички съвременни тенденции. Залите ще бъдат с модерно оборудване и няма да отстъпват по нищо на тези в Европа. Удобни кресла със специални механизми и 3D кино ще допринасят за комфорта на зрителите.

В сградата ще се помещават магазини на известни модни марки, техника и хранителни вериги. Разбира се , че не са забравени и най-малките перничани за тях ще има специален увеселителен детски център с много забавления. Модерният комплекс ще отвори врати още  догодина.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай