Кметът на Кърджали помага на възрастни

Включи се към доброволците, доставящи пакети до самотни, трудноподвижни и лежащоболни

Кметът на Кърджали помага на възрастни | StandartNews.com
  • Включи се към доброволците, доставящи пакети до самотни, трудноподвижни и лежащоболни

Кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис се включи към доброволците, доставящи пакети до самотни, трудноподвижни и лежащоболни в общината. От днес пет екипа започнаха доставката на пакети за самотни, трудноподвижни, лежащоболни и възрастни хора без близки и кръгли сираци в община Кърджали.

Четири от тях извършват доставянето на пакетите в областния град, а един започна доставката за район Енчец, където са включени общо 36 бенефициенти. Пакетите съдържат основни пакетирани хранителни продукти, един дезинфекциращ препарат, ръкавици и маски. Общият им брой е 300, а лицата които ще ги получат са включени в регистър, направен от община Кърджали от началото на извънредното положение в България.

Кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис също се включи към доброволците, които разнасят пакетите до домовете на самотните хора, които имат нужда и от морална подкрепа. Същевременно с това той направи и проверка спазват ли се указанията по прилагането на противоепедимичните мерки по населени места.

До обяд бяха посетени 9 човека от район Енчец, 4-ма от Крайно село и един от с. Брош, като доброволците продължават разнасянето на пакетите до бенефициентите и към момента. За да бъдат спазени всички противоепидемични мерки Община Кърджали предостави на доброволците - маски, ръкавици , защитно облекло и дезинфектанти.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай