Кметът на Казанлък поздрави участниците в първенството по шахмат

Националният шахматен турнир години е организиран от Българската федерация по шахмат 1928 и Шахматен клуб „Казанлък 21“, с подкрепата на Община Казанлък

Кметът на Казанлък поздрави участниците в първенството по шахмат | StandartNews.com

Кметът на Община Казанлък приветства участниците в Държавното училищно първенство по шахмат, което започна днес в Казанлък. Галина Стоянова изрази радостта си от възможността състезанието да се проведе на живо. „През последната година не сме правили такива събития по разбираеми причини. Г-жа Петрана Драганова излезе най-смелият председател на клуб и организира с подкрепата на Община Казанлък състезанието днес.“, посочи Кметът на Казанлък. Тя изрази адмирации за смелостта и най-вече за волята и желанието на родителите да доведат децата си на турнира. „Много е важно децата да срещат своите противници в действителна ситуация, а не виртуално. Сигурна съм, че състезанието ще донесе много ползи на тях и на родителите.“, сподели Галина Стоянова и пожела успех на участниците.

Повече от 130 деца от цялата страна, разпределени в 12 възрастови групи ще вземат участие в шахматните срещи в рамките на четири последователни дни. Националният шахматен турнир за момчета, момичета, юноши и девойки от 7 до 17 години е организиран от Българската федерация по шахмат 1928 и Шахматен клуб „Казанлък 21“, с подкрепата на Община Казанлък.

Надпреварата пред черно-белите дъски ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки и ще бъде зорко следена от председателя на журито - гросмайсторът Маргарита Войска.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай