Кампания "Чист и зелен Благоевград! От нас зависи"

При висока активност от страна на гражданите на Благоевград премина кампанията за почистването на града "Чист и зелен Благоевград! От нас зависи"

Кампания "Чист и зелен Благоевград! От нас зависи" | StandartNews.com

И в последния ден на кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ жители на областния център се включиха активно и почистиха избрани от тях терени. Те обхванаха райони както в централна градска част, така и в кварталите.

Кампанията стартира на 6 април и продължи на 7,13 и 14 април. Инициативата, която преминава под патронажа на кмета д-р Атанас Камбитов, привлече стотици поддръжници. В продължение на два уикенда те активно се включиха като почистиха своите дворове, междублокови пространства и избрани от тях терени. В почистването участва и кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов заедно със заместник-кметовете и представители на общинска администрация.

В неделя сутрин заместник-кметовете на града Иво Николов, Зорница Кралева и инж. Емилия Тунева, заедно с жители на Благоевград почистиха пространството около езерото на парк „Бачиново“. Учители и родители почистиха райони около детските заведения в Благоевград. В двора на ДГ „Първи юни“ в квартал „Струмско“ те засадиха растителност и пребоядисаха част от съоръженията за игра.

Активно участие в почистването взеха и дамите от съвета на жените, заедно със заместник-кмета Христина Шопова, като благодарение на техния труд дворът на болницата в Благоевград вече е по-приветливо място.

И през двата уикенда, на различни места в града бяха разположени шатри, на които доброволците получаваха помощни материали за почистване и разсад, осигурени от Община Благоевград, „Еко Партнърс“, „Метро“ и Mr. Bricolage. Идеята е кампанията да се превърне в традиционна.

На финала на кампанията в неделя след бяха наградени активни участници в кампанията, които получиха ваучери за пейки. За присъстващите имаше и концерт, в който участваха вокално студио „Фа диез“, Балетна Школа „Кроазе“, Воклана група „Мая“, КСТ „Импулс“, ТК „Силвана денс“, Танцов клуб „Блясък“, Денс център „Де жа вю“, БФ „Астра“. Финалът ще бъде поставен от клоуни към школата на Юлия Дживдорска към ЦЛТРБ.

Кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!” цели да възпита отговорност към опазването на околната среда, любов към природата и нейното съхраняване и поддържане. Събраните отпадъци, оставени до контейнерите, се извозваха от „Еко Партърс“ и „Биострой“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай