Какво още за посетителите на “Francofolies. Благоевград“

Богата съпътстваща програма, с френски привкус, подготвена за двата дни на “Francofolies. Благоевград“

Какво още за посетителите на “Francofolies. Благоевград“ | StandartNews.com

Жителите и гостите на Благоевград имат възможността да станат част от изключително богата съпътстваща програма в двата дни на фестивала „Francofolies. Благоевград“.  На площад „Македония“ ще бъде разположен арт базар с ръчно изработени изделия. Ще има и френски ателиета, в които всеки един ще има възможност да изработи за себе си нещо за спомен, с помощта на представители на фондация „Изиарт“.

Освен това Община Благоевград е предвидила и много концерти в двата на дни на фестивала. На 21 юни на сцената на площад „Македония“ от 17.00 часа ще излязат ученици от Езикова гимназия, час по-късно ще посетителите ще станат част от концерта на групата „Кока Маз Джаз“.

В събота от 10.00 часа на площада ще се изявят ученици от НХГ. Същият ден от 17.00 часа за публиката ще пеят част от победители в първото издание на фестивала „Благоевград БГ VOICE”. Непосредствено след тях на сцената ще излезе и Мина Сучева, която ще изнесе концерт с френски песни.

От Културно-туристически информационен център - Благоевград са подготвили туристически обиколки на забележителностите на града. И в двата дни на фестивала, от 17:00 часа, те ще стартират от „LARGO MALL”. Обиколките ще се провеждат при предварително записване в информационния център и събиране на група от поне от 10 човека.  Желание може да бъде заявено на място в Културно-туристически информационен център – Благоевград или на телефон 0884 115 150.

На 21, 22 и 23 юни от 11:00 до 19:00 часа- The Salt room/ Солна стая Благоевград  предлага   обиколка на света с дегустации и вино на чаша на над 50 вина, от всички ценови категории и стилове.  По време на тридневното събитие ценителите на напитката ще имат възможността да се запознаят с историята на виното.
От ресторант „Чушка“ пък са подготвили специално френско меню за жителите и гостите на Благоевград.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай