И омбудсмана влиза в битката срещу новите цени на водата

Днес тя пристига в Шумен по покана местния обществен посредник Иван Капралов, за да объсди шуменската общественост възможността да бъд запазена старата цена на тийната вода в региона

И омбудсмана влиза в битката срещу новите цени на водата | StandartNews.com


  И националния омбудсман Мая Манолова влиза в битката срещуно новите по-високи цени на питейната вода в страната. Днес тя пристига в Шумен по покана местния обществен посредник Иван Капралов, за да объсди шуменската общественост възможността да бъд запазена старата цена на тийната вода в региона. Както,  е известно, малко преди нова година акционелите в местното ВиК-дружестово, общините в областта, решиха да запазят старата цена на водата, противно на решените на КЕВР. За участие във форума са поканени  представиетели на областната и на общинската управа,  на Асоциацията по ВиК в област Шумен, граждани и граждански организации, общински съветници, представители на граждански организации.  
 Стна ясноВ институцията на омбудсмана през 2018 г. са постъпили множество жалби от гражданите, свързани с цената и качеството на предоставяните услуги.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай