Фестивал „Хляб и вино” в Стара Загора

Входът от 5 лева за посетител ще бъде дарен за лечението на бебето Мая от Стара Загора

Фестивал „Хляб и вино” в Стара Загора | StandartNews.com

Над 15 утвърдени винарни ще участват в тазгодишното издание на фестивал "Хляб и Вино", който ще се проведе утре, 1 декември, от 12,00 часа край езеро „Загорка“ в Стара Загора, съобщиха организаторите.На шестото издание на събитието тази година ще се развихрят „змейовските баби“ от Народно читалище „Пробуда“л Те ще замесят традиционни български хлябове и баници на паралия, за да припомнят, че хляб всеки и сам може да си направи.

В „Шоуто на хлебарите“ тази година освен пекари на Ресторант „Орфеида“ ще се включи и колоритния старозагорски майстор Светослав Кочмаров от пекарна „Кочмаров“ и Бутик „Блаженство“, който ще представи традиционни хлябове, безглутенови специалитети, черни специални италиански, френски, руски и немски, погачи, козунаци, месеници и сладки с квас. Специален гост на фестивала ще бъде председателят на Българската гилдия на пекарите Георги Лефтеров.

Казанлъшкия ансабмъл „Гъдулица“, старозагорския ансамбъл „Нашенци“ ще представят автентични фолклорни песни и танци.

Входът от 5 лв. за посетител тази година ще бъде дарен за лечението на бебе Мая от Стара Загора. Малкото момиченце страда от мускулна дистрофия и провежда лечение със стволови клетки и вече се подобрява.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай