Европари в помощ на младите фермери

25 млади фермери от областта са получили 600 000 лева авансови плащания за стартиране на земеделските си проекти

Европари в помощ на младите фермери | StandartNews.com

600 хиляди лева авансови плащания са получили 25 млади фермери от област Разград, за да стартират земеделските си проекти. Средствата са осигурени от Оперативна програма „Развитие на селските райони“, съобщават от Областния информационен център в града.

Проектите предвиждат младите хора да  оборудват стопанствата си с машини, съоръжения, специални транспортни средства, да купят животни и пчелни семейства, както и да засадят овошки и други трайни насаждения. Има предвидени средства и за модернизация на сградния фонд в стопанствата. Част от бизнес плановете на младите фермери са насочени към био земеделието.

Това е вторият транш от европейската помощ, отпусната от ДФ „Земеделие“ в помощ на млади стопани от област Разград. В рамките на първия прием, състоял се през 2015 година, финансиране получиха проекти на обща стойност 900 хиляди лева. Така общото финансиране на младежки стартъпи в земеделието в Лудогорието през последните 7 години достигна 1,5 млн. лева, уточняват от Областния информационен център в Разград.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай