Екоакции в Русе за Деня на земята

От утре в Русе за трета поредна година стартират доброволчески екоинициативи “Бъди активен – спаси живот”, посветени на Деня на Земята – 22 април

Екоакции в Русе за Деня на земята | StandartNews.com

От утре в Русе за трета поредна година стартират доброволчески екоинициативи “Бъди активен – спаси живот”, посветени на Деня на Земята – 22 април. Акциите са организирани от сдруженията с нестопанска „Дунавско сияние“ и  „Учителска подкрепа“.  Партньори на инициаторите тази година са регионалното управление на образованието, фирми за управление на отпадъци и арт-ателие "Пифчо". 
  В рамките на един месец ще се проведат екоинициативи в три направления - събиране на вторични суровини/хартия/, засаждане на дървета  в училищни дворове. За пръв път тази години в рамките месеца на екоакциите ще се проведе безплатен арт-курс по приложни изкуства в работилничка “Пифчо”. Той е посветен на  Световния ден на Земята , чието мото тази година е "Да защитим нашите видове". В художествената работилничка участниците  ще изработят специални “Тихи книжки” с тигри, лъвове, жирафи, мечета, слонове и много други  застрашени и изчезващи животински  видове на планетата.
  Равносметка от екоинициативата “Бъди активен – спаси живот”, през м.г. бе - събрани и предадени близо  4  т хартия, засадени  дръвчета и храсти в дворовете на 10 русенски училища, проведени над 20 еколектории, свързани с опазването на околната среда, припомнят инициаторите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай