Дядо Коледа идва в Старозагорската опера със „Снежанка и седемте дж

”. На професионалния балет на операта ще партнират малките таланти от детско-юношеската студия за опера и балет „Маргаритки“.

Дядо Коледа идва в Старозагорската опера със „Снежанка и седемте дж | StandartNews.com

Старозагорската   държавна опера се включва в празничната еуфория и ще зарадва децата  с приказния балет по едноименната приказка на Братя Грим “Снежанка и седемте джуджета”. На професионалния балет на операта ще партнират малките таланти  от детско-юношеската студия за опера и балет „Маргаритки“. 
Жизнерадостната музика на балетния спектакъл “Снежанка и седемте джуджета” е на композитора проф. Александър Йосифов, написал многобройни мюзикъли за деца по сюжетите на най-популярните и обичани приказки. Хореографията е на примабалерината и художествен ръководител на старозагорския балет Силвия Томова. Декорите и костюмите са предоставени от Русенската опера. Ярките костюми, издържани в концепцията на “Уолт Дисни”, са дело на Първолета Чавдарова-Летиция, а сценографията е на Иван Токаджиев. 
Пъстроцветни картини в комбинация с многообразие от танцови техники и с много настроение разказват любимата на малки и големи  приказка. 
 Приказният балет ще оживее на старозагорската сцена тази вечер и утре вечер. На 20 декември Анелия Димитрова и Фиорди Лоха ще бъдат Снежанка и нейния любим Принц, а на 21 декември в тези роли ще танцуват Нанако Имаи и Франческо Бориело /за първи път/. 
 Заедно със спектаклите на балета „Снежанка и седемте джуджета“ операта ще изненада своите най-малки почитатели с още едно приказно преживяване. След представленията, Дядо Коледа ще дойде на сцената заедно със Снежанка. Джуджетата ще раздадат подаръци от своята къщичка-работилница. 
 Родителите, които искат да изненадат допълнително своите деца, могат да оставят опакован и надписан подарък на касата на операта с датата на посещение на спектакъла на балета „Снежанка и седемте джуджета“. Срокът е до 17 часа тази вечер. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай