Денчо Бояджиев отново в битката за кмет на Разград

Кандидатурата на депутата от БСП е издигната от социалистите в града

Денчо Бояджиев отново в битката за кмет на Разград | StandartNews.com

Депутатът от БСП Денчо Бояджиев , който  до преди четири години  управлява  два мандата и половина  Разград,  отново влиза в кметската битка за лудогорския град.

Бояджиев е  получил  подкрепа  от съпартийцте си  с много голямо мнозинство, обяви  председателят на  общинската организация на социалистите в града Добромир Добрев, веднага след  края на тричасовите  дебати, по време на които  червените  избираха кандидата си.

Имам  визия за развитието на Разград за още един мандат. Искам да довърша започнатото, обяви  бвшият градоначалник. Бояджиев обясни, че  най-важният му мотив да  зареже депутатското място и да се  впусне отново в надпреварата за кмет е разрухата, която е обхвалана Разград по време на управлението на  приемника му  Валентин Василев от ГЕРБ.

БСП  тръгва на  тези избори със самочувстието на партия, която е направила много за развитието на Разград, заяви общинският лидер на червените Добромир Добрев.  Бояджиев  напомни, че има опит и в управлението  и в сформирането на мнозинства в местния парламент и подчерта, че  след  приключването на вота  неговата партия ще е готова за сътрудничество с всички политически сили, които  получат представителство в общинския съвет, без ГЕРБ.

Фаворитът на БСП е четвъртият  кандидат, обявил, че ще  се бори за кмет на Разград на тези избори. Управляващата партия ГЕРБ заложи отново на досегашния кмет доктор Валентин Василев, който беше единствената  кандидатура, представена от местната структура за одобрение от Борисов. ВМРО припознаха за свой  кандидат дсегашният заместник председател на общинкия съвет в града Калоян Монев, който е и  лидер на местната гражданска структура „Кауза Разград“, а десните партии издигнаха общ претендент в лицето на  предприемача Мирослав Грънчаров.

Още преди  старта на изборната  надпревара обаче, започнаха и  обвиненията за нелоялност. БСП  разкритикува Калоян Монев, който  до преди  4 години бе лидер на младежката организация на червените в града, че злоупотребявал с марката БСП. Във фейсбук  той поддържал фейк страница, в която  се предсавя като кандидат кмет, с логото на  младежката стуктура на социалистите. От щаба на Монев засега не са коментирали спорната  агитация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай