Бургас очаква Фестивала на рибата и виното

На 13, 14 и 15 септември в Бургас ще се проведе Фестивалът на рибата и виното

Бургас очаква Фестивала на рибата и виното | StandartNews.com

На 13, 14 и 15 септември в Бургас ще се проведе Фестивалът на рибата и виното. В последния фестивален ден публиката и специално жури на фестивала ще изберат "Най-вкусната рибена чорба на Бургас".

Фестивалната зона ще събере много кулинарни шатри, а готвачите им ще приготвят пресни морски деликатеси директно пред посетителите. Селектирани изби от цялата страна ще представят най-добрите си вина, допълнени със съвети какво вино с каква храна трябва да съчетаваме.

И през трите дни детска зона ще забавлява най-малките. Тематични работилници на морска тематика ще провокират децата да рисуват, да правят сувенири, да открият своите таланти.

Очакват ни още цирково шоу, кулинарни демонстрации, професионални консултации от сомелиер, много игри, състезания и конкурси, подкрепени с атрактивни награди. Популярни бургазлии също ще ни покажат кулинарните си умения и ще демонстрират любимите си морски и рибни рецепти.

В конкурса за най-вкусна рибена чорба на Бургас могат да се включат заведения от града, които искат да покажат най-доброто от менюто. Победителят ще получи специален приз, който ще може да окачи в заведението си и през следващата година ще гарантира, че именно това място предлага най-добрата рибена чорба в града.

В края на всеки фестивален ден организаторите са приготвили атрактивни концерти и прожекции на филми, свързани с морето. В музикалната програма ще се включат „Обратен ефект“ и бургаската група „Силует“, група P.I.F. и Miry (Мирян Костадинов), „Тоника СВ“ и Панайот Панайотов.

Фестивалната зона ще бъде разположена в парк "Приморски" (до Експоцентър "Флора") и ще работи от 11 до 22:30 всеки ден. Входът е свободен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай