Болницата в Разград търси студенти медици да им даде стипендии

Лечебното заведение ще дава по 330 лева месечно на бъдещи лекари, които след завършването 3 години ще работят в болницата

Болницата в Разград  търси студенти медици  да им даде стипендии | StandartNews.com

19 стипендиа нтски места за студенти по медицина обявява  болницата в Разград. Лечебното заведение  ще подпомага с по 330 лева месечно бъдещите  доктори, кито  приемат след дипломирането си да работят поне 3 години в МБАЛ „Св.Иван Рилски“ в лудогорски град. Това съобщи изпълнителният директор на клиниката доктор Гечо Жеков.

Средствата  за  финансово подпомагане на студентите ще  дойдат от държавния бюджет, в рамките на програмата за осигуряване на млади кадри за държавната администрация и публичните услуги.

Междувременно болничната управа  управа  съобщи, че от първи октомври  се вдигат заплатите на медицинските сестри, лаборанти и акушерки.Така основното месечно  възнаграждение на средния медицински персонал в разградската болница става 730 лева, а общото увеличение на персоналните  заплати  скача с около 50-60 лева. Въпреки  това  свободните  работни места  за медсестри в клиниката в момента  са 85, призна доктор Жеков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай