Благоевград се включва в „Да изчистим България заедно”

Ще бъдат почиствани зони за отдих и спорт, детски площадки и междублокови пространства

Благоевград се включва в „Да изчистим България заедно” | StandartNews.com

За поредна година община Благоевград ще се включи в Националната кампанията „Да изчистим България заедно”, която е продължение на стартиралата през 2011 година по инициатива на bТВ кампания "Да изчистим България за един ден".

Желаещите да участват в мащабната инициатива в Благоевград могат да го направят на 14 септември. Инициативата е с начален час 08,00 и ще продължи през целия ден. Ще бъдат почиствани зони за отдих и спорт, детски площадки и местата покрай жилищните блокове, парк „Бачиново”, парк „Ловен дом”, както и дерето на река благоевградска Бистрица.

Призивът е да бъдем отговорни към природата, към пространствата около нас, към възпитанието на нашите деца, които да научим да опазват природата и обществените места чисти.

Представители на общинска администрация ще почистят коритото на река Благоевградска Бистрица, като ще започнат от долния мост на пазара и ще продължат в посока площад „Македония. Ще бъде обхванат още и районът на парк „Ловен дом“.  

И тази година Община Благоевград е подсигурила чували и ръкавици за събиране на отпадъците. Те могат да бъдат получени на 12 и 13 септември между 09,00 и 17,00 часа в 510 стая на Община Благоевград.

Пълните чували с отпадъци да се поставят до контейнерите за битови отпадъци. За отдалечените места, където няма съдове  за битови отпадъци, чувалите да бъдат събирани на едно място, откъдето ще бъдат извозвани поетапно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай