55 години град Чепеларе

Два дни жители и гости на града ще отбележат годишнината с различни прояви

55 години град Чепеларе | StandartNews.com

На 14 и 15 септември тази година чепеларци ще отпразнуват 55-годишнината от обявяването на тяхното селище за град. За по-тържественото отбелязване на годишнината общината в града е подготвила разнообразна програма. Началото ще бъде дадено на 14 септември в 17 часа с отбелязване 75-годишнината от рождението на една от най-известните народни певици, изпълнителки на родопски песни, Бойка Присадова в народното читалище „Родопска искра 1880”. Пак там малко по-късно ще се проведе беседа-разговор на тема „От дълбока древност до наши дни”, посветена на град Чепеларе. От 18 часа на площад „Олимпийски” ще има голяма музикална фолклорна забава.

За малките жители на Чепеларе от 9,30 часа в неделния ден, 15 септември, е организирана занимателната игра „Търсене на съкровище”, която ще се проведе в двора на училище „Васил Дечев”.

Тържественото отбелязване на 55-годишнината от обявяването на Чепеларе за град ще бъде на 15 септември на площад „Олимпийски”, където от 16,30 часа кметът на града г-жа Славка Чакърова ще поздрави съгражданите си и гостите на града с празника. След нейното приветствие те ще имат възможност да видят документалния филм „Да знаем и помним – Чепеларе през вековете”.

За доброто настроение на присъстващите ще се погрижат малките театрали от читалището, които ще представят театрални етюди „Чепеларски шенлици”. Гражданите и гостите на тържеството ще се насладят и на изпълненията на Христо Кидиков и Тоника Домини.

Финал на тържествта ще даде зарята „Светлина под звездите на Чепеларе”

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай