4 хил. музиканти подкрепиха кмета на Калофер

Те дариха скромна сума

4 хил. музиканти подкрепиха кмета на Калофер | StandartNews.com

Над 4 000 музиканти подкрепиха кмета на Калофер Румен Стоянов за мъжкото ледено хоро. Те дариха скромна сума, за да бъде платена наложената глоба, предаде БНТ.

Глобите бяха за неспазване на противоепидемичните мерки по време на ритуала.

Музикантите подкрепиха състоялото се мъжко хоро, защото според тях традициите трябва да се спазват и да се предават на бъдещите поколения

„Ние сме хората, които трябва да предаваме напред към поколенията и това да бъде винаги така. Гордея се, че има такива българи, такива хора, като всички калоферци. Те са толкова обединени, че това ме кара да настръхна! Радвам се, че всичко това отново се случи независимо, че сме в процес на пандемия. Точно тук в Калофер навяват много спомени за нашата история, за традициите и за нашия фолклор“, каза певицата Поли Стефанова.

„Това е един голям българин, такъв кмет, аз много приятели имам кметове, но като него няма, който да държи на българското, защото прави най-големите български фестивали за българска народна музика, за фолклора. Аз го нареждам до Ботев и Левски, защото той е един от съвременните Апостоли на България“, категоричен е музикантът Васил Денев.

Силна подкрепа получи призивът на Румен Стоянов към хората, които искат да му платят глобата, да дарят парите за филм, посветен на Христо Ботев. На обявената банкова сметка към момента са събрани 5 000 лв.

„След като толкова много българи поискаха да дарят средства и знам, че ще се съберат за много повече, реших да отидат за филма за Ботев, а глобата ще си я оправям“, каза кметът на Калофер Румен Стоянов.

Много адвокати и адвокатски кантори са поискали да бъдат упълномощени от Румен Стоянов, за да обжалват наложените му санкции. Всеки от тях е предложил услугите си безвъзмездно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай