Карадайъ: Ерата на джипката приключи. Какво следва?

През април дадохме старт на рестарта, но рестартът не е довършен, каза лидерът на Движението

Карадайъ: Ерата на джипката приключи. Какво следва? | StandartNews.com

„Ерата на джипката приключи. Въпросът е какво следва“. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ от площада в Драгиново. Той, зам.-председателят  на Движението Йордан Цонев и  евродепутатът Искра Михайлова пристигнаха в Драгиново, за да подкрепят листата на ДПС за Пазарджик, водач на която е Цонев.

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ: Липсата на програма води до модела "стани да седна"

„През април дадохме старт на рестарта, но рестартът не е довършен”, каза Карадайъ и припомни модела ГЕРБ, 12-годишното безцелното пребиваване във властта и превръщането на държавния апарат в бухалка срещу бизнеса и хората.

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ заръча на ДПС: 18 000 гласа и 4 мандата от Кърджали (ВИДЕО)

„Погазването на демократичните принципи, отстъплението от правата и свободите на хората и войната между институциите доведоха до криза в политиката“, категоричен би лидерът на Движението.  И обобщи: „За нас това е криза на държавността и за това се нуждаем от рестарт.“

Карадайъ подчерта колко важно за страната е  „държавният апарат да функционира съгласно Конституцията и законите на страната в диалог, координация и взаимен контрол, в услуга на хората и в помощ на бизнеса.“

Мустафа Карадайъ припомни, че когато ДПС беше на власт през 2007 година България стана член на ЕС, а дългът от 17 милиарда лева през 2009 година вече бе стопен на 1 милиард лева. Външните  инвестиции в България достигнаха 7 милиарда  евро, което доведе до повече работни места и ръст в икономиката, каза Карадайъ. И призова присъстващите на площада да избират  партии с ясни цели и приоритети, каквито има само и единствено ДПС.

Водачът на листата за Пазарджик и зам.-председател на ДПС Йордан Цонев бе категоричен: „За тези 12 години,  ГЕРБ превърна  държавата в инструмент на собствената си партия, на членовете си, на бизнеса на ГЕРБ и на лидера си.”.

ГЕРБ не е  направила нищо, с което  младите  да имат по- високи доходи, да получат реализация в България, каза Цонев. И продължи:  „ГЕРБ забрави, че демократичните ценности са спазване на Конституцията“.

Йордан Цонев припомни и ролята на парламента, като бе категоричен, че за тези 12 години „лидерът на една партията превърна българския парламент в гумен печат, в това което иска той, което иска партията му и скара всички институции.“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай