Децата на Тетевен сменят таблета със спорт

Избрах Тетевен заради природата, спокойствието и бързите комуникации, заяви инвеститор номер 1 в града Емил Максимов

Децата на Тетевен сменят таблета със спорт | StandartNews.com

  • Избрах Тетевен заради природата, спокойствието и бързите комуникации, заяви инвеститор номер 1 в града Емил Максимов
  • Оставих научна кариера в Търново, за да бъда преподавател в моето училище, каза Мария Николова
  • Отличихме талантите в спорта, културата и образованието​​​​​​

ГАЛЕРИЯ ОТ ЦЕРЕМОНИЯТА ВИЖ ТУК: Тетевенци влюбени в града си

Децата на Тетевен сменят таблетите със спорт. Доказват го малчуганите и юношите от най-стария футболен клуб в града - "Бенковски". Той е създаден през 1928 г. и от тогава до днес прославя Тетевен с успехите си. Затова и наградата в кампанията на "Стандарт" "Моят град - 10 причини да остана в Тетевен" в категория "Спорт" заслужено бе присъдена на младежите от отбора и техния треньор Данаил Бечев.

Той излезе на сцената заедно с целия си отбор и обеща да реализира още успехи, които да прославят Тетевен. Благодаря ви, че възпитавате тези деца не само на спортсменство, но и на отборна игра, каза депутатът от ГЕРБ Иван Миховски, връчвайки грамотата на Бечев. Отборният играч е много по-силен от индивидуалния, това ще им помага в живота занапред, допълни депутатът. И заяви: "Искам да поздравя два отбора - отборът на "Стандарт" и на кмета д-р Мадлена Бояджиева за това, че реализират тази кампания".

ВИЖ ОЩЕ: Тетевенската саламура изпотява след 3 лъжици

Миховски заяви, че кметският екип е положил неимоверни усилия, за да преобрази града и призова публиката, гледайки изложбата с 10 фотопана, да си представи как са изглеждали изобразените днес обекти преди 4 години. Тетевен бе стъпка номер 14 от кампанията на "Стандарт" "Моят град". 10 огромни фотопана показаха преобразяването на знакови за града обекти, спазването на традициите, популяризирането на духовността и образованието.

В емоционална изповед защо Тетевен е в сърцето на хората, се превърна церемонията, организирана от "Стандарт" и общината. Всеки от наградените казваше своите причини, за да остане в града и да работи за него. Първа бе младата учителка в Националната професионална гимназия по горско стопанство "Сава Младенов" Мария Николова. Тя е възпитаничка на професионалната гимназия, завършила е висшето си образование във Велико Търново, но отказва да продължи научната си кариера там, за да се върне в Тетевен и да стане учителка по литература в своята гимназия. Бъдещето зависи от нас, младите хора, каза Николова и заяви, че остава в Тетевен, защото в града са най-близките й хора, защото не чака месеци наред да запише детето си в детска градина и защото диша чист въздух.

Младите хора се вълнуват от три въпроса - какво да уча, за да знам какво ще работя, с кого ще свържа живота си, за да живея щастливо и с любов и къде ще живея, обърна се към аудиторията инвеститор номер 1 в Тетевен Емил Максимов, собственик на "Макс груп". И допълни: аз имах много възможности да живея на много места, защото не съм от тук. Но избрах Тетевен, каза той. И съобщи своите 4 причини да живее в Тетевен и да развива бизнеса си в града. "Първата е невероятната природа, втората е чистотата и спокойствието, третата - бързите комуникации - в Тетевен можеш да стигнеш до работата си, вкъщи или на кръчма само за 10 минути, каза Максимов и получи овации, когато съобщи четвъртата причина да живее в Тетевен: "Когато бях млад, прочетох една мисъл на Наполеон - по-добре първи на село, отколкото втори в града. Емил Максимов получи Голямата награда в категория "Икономика" за дейността на фирмите си "Камакс" ООД и "Мотор макс" ООД.

Първата е известна с производството на слънцезащитни продукти и има партньори в 153 населени места у нас, работи с Румъния, Малта, Белгия, Македония, Великобритания, Германия и Франция. Производствената й база е в Тетевен. "Мотор макс" пък произвежда електромотори за "Сименс". Изделията й покриват световните стандарти за качество и безопасност.
Поздравявам ви, че заедно с общината вървите ръка за ръка и разкривате работни места в Тетевен. Така помагате на младите да останат в града, каза губернаторът на област Ловеч Ваня Събчева, която връчи наградата на "Макс груп".

Наградата за туризъм, който е приоритетен отрасъл в Тетевен, бе за фирма "Екстрийм гейм" ООД, чиято основна дейност е тиймбилдингът. В града редовно се организират вътрешноведомствени мероприятия на Виваком, Кока-Кола, Луфтханза. Наградата бе връчена от Валентина Вълчева от ОББ-Ловеч. Банката е основен партньор на кампанията "Моят град".

Отличието за високи технологии грабна бизнес център "Балкан" в село Рибарица. Една от целите на центъра е да подпомага туристическия бранш в района. Надявам се на бъдещо партньорство с община Тетевен, каза кметът д-р Мадлена Бояджиева, която връчи наградата.

Има много причини човек да остане в родния си град, но за мен две са най-важни - родолюбието и новите работни места, каза депутатът от ГЕРБ Калин Василев, който връчи наградата в категория "Образование" на Националната професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване "Сава Младенов". Той припомни, че правителството инвестира над 1,3 милиарда в образователна инфраструктура. Да бъдем причина младите хора да остават в Тетевен е чест и отговорност. Още повече, че ние привличаме ученици от цяла Северна България, каза директорката на гимназията инж. Златина Каталиева. Училището отбелязва 110-годишен юбилей. За това време то е дало на България над 8000 специалисти по горско стопанство и мебелна промишленост. Преди 20 години избрах да дойда в Тетевен и една от причините за това, тъй като аз съм от другия край на България, е именно нашето уникално училище, добави и своята емоционална причина за гордост Каталиева.

Наградата в категория "Култура" заслужено отиде при мъжка вокална група "Вежен", която от 50 години разнася славата на Тетевен у нас и в цяла Европа. Отличието на ръководителя на групата Евгени Стоянов бе връчена от председателя на общинския съвет в Тетевен Мария Стойчева. Благодаря ви, че повече от 50 години пазите традицията и сте пример за младите, каза Стойчева.

Искам да поздравя "Стандарт" за инициативата. Ние все гледаме какво имат съседите, а не какво имаме ние. Кампанията на "Стандарт" насочва погледа ни към това, което сме направили и с което се гордеем, каза главен инспектор Петър Петров, изпълняващ длъжността директор на пожарната в Ловеч. Той връчи наградата в категория "Сигурност" на екипа огнеборци в Тетевен, ръководени от Николай Христов. Николай бе разпределен на друго място, но той искаше да остане в любимия си роден град Тетевен. Помогнахме му и днес целият град се гордее с него и момчетата му, каза Петров. Една от причините да сме тук сте вие, хората. Да си пожарникар не е професия, а мисия, каза огнеборец номер 1 на Тетевен Николай Христов. Аплодисменти предизвика Виктория Стефанова, която изпълни народна песен, а цялата зала стана на крака при невероятното изпълнение на наградените мъже от вокална група "Вежен".

С подкрепата на:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай