Доц. Михов: Жените са по-добри управници

Оставката на г-н Порожанов е работа на ГЕРБ, той е от тяхната квота, ВМРО уважава този избор, каза депутатът

Доц. Михов: Жените са по-добри управници | StandartNews.com

Оставката на господин Порожанов е работа на ГЕРБ, това е тяхна квота, ние уважаваме този избор, аз лично възприемам положително новия министър на земеделието. И честно казано аз се доверявам много повече на една жена с власт, отколкото на мъж с власт - жените са по-добри управници! Това заяви във "Всичко коз" доц. Милен Михов, депутат от ВМРО.

По думите му може само да се приветства начинанието на главния прокурор Сотир Цацаров да бъдат проверени всички недекларирани офшорки и офшорни сметки на лицата на висши публични длъжности, като депутати, министри, шефове на агенции и т.н. "Може би всяко нещо си идва с времето. Да си припомним преди година как огромни сделки с милиони от държавни средства и активи бяха подминавани от общественото мнение с едно странно мълчание", посочи доц. Михов. "Днешното общество е по-различно от преди, с по-изострена сетивност към корупцията и злоупотребите, може би сега е дошло времето това да бъде доведено до край, дано службите, ДАНС и прокуратурата да си свършат работата", пожела доц. Михов.

Според него службите вече имат доста натрупана подобна информация, която може да стане публична с инициативата на Сотир Цацаров. "Все пак службите затова са служби, за да пазят конфиденциалност, ролята на прокуратурата и властта е да стори правилното. Би било жалко, ако това начинание го тълкуваме като част от предизборен сценарий на едни или други фактори - за мен главният прокурор заслужава уважение, за да му бъде спестено подозрение, че влиза в такъв сценарий", подчерта Милен Михов.

За активната роля на президента Румен Радев във вътрешната и във външната политика доц. Михов сподели, че "само по себе си е добре един държавен глава да има активна позиция за живота в страната, друг е въпросът за детайлите в желанието му".

"Задавам си въпроса в една друга плоскост - ако приемем, че политиката е една законна, нормална и рутинна подмяна на едни партии с други, и се осъществи промяна, за каквато настоява опозицията, да си зададем въпроса дали той ще е толкова критичен към евентуално следващо управление на опозицията. Дали ще е такъв? Гражданите си задават този въпрос и си дават различни отговори. Това е изпитанието на една активна позиция, каквато днес президентът показва", изтъкна историкът. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай