Вятърът причинил инцидента с парашут на Каваците

Майка и син по чудо се разминаха без сериозни наранявания, след като бяха отнесени с парашута

Вятърът причинил инцидента с парашут на Каваците | StandartNews.com

Кошмарен полет с атракционен парашут преживяха вчера туристи на черноморския плаж "Каваци". Майка и син по чудо се разминаха без сериозни наранявания, след като парашут, дърпан от моторна лодка – т.нар. парасейлинг, се откъсна и падна в близката гора. Туристите бяха свалени от дърво с множество охлузвания, но без сериозни травми.

„Вятърът вчера дойде внезапно и явно е сварил колегите неподготвени. При нас също имаше леко напрежение по лодките. Условието е следното – силен вятър - малък парашут, слаб вятър – малък парашут”, коментира пред бТВ Иван Рочков, управител на водни атракциони в „Слънчев бряг”.

Той обясни, че лодките за екстремния спорт излизат не по-рано от 9-9:30 ч., защото вятърът в „Слънчев бряг” е специфичен. Сутрин е много поривист и летенето не е възможно да се осъществи.

Ако се ориентира от морето и вятърът стане постоянен, тогава извършването на атракциона е безопасно.

„Нашите лодки имат непрекъсната връзка помежду си и когато забележат и най-малката промяна във времето, сигнализират и се взимат мерки”, каза още Иван Рочков.

По думите му този вид спорт се контролира от „Морска администрация”, капитаните, които се занимават с това, както и Българската асоциация по парасейлинг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай