Масаж и хималайска сол борят умората

Мускулите имат нужда и от човешка ръка, и от авангардни технологии, казва кинезитерапевтът Боряна Тимнева

Масаж и хималайска сол борят умората | StandartNews.com

На много жени им се налага да спазват дрес кода в офиса и да носят обувки на висок ток. Понякога краката им се оказват в капана на неудобните чепици повече 10 часа на ден.
"Приберете ли се вкъщи, веднага си направете вана с хладка вода и хималайска сол - в 3 литра вода със 150 грама от кристалчетата. След 30 минути умората изчезва и напрегнатата мускулатура се отпуска. Масажирайте стъпалата, като стимулирате акупунктурните точки", съветва кинезитерапевтът Боряна Тимнева. Тя припомня, че модерният човек страда често от болки във врата и раменете. "Масажът на цялото тяло е изключително полезен и резултатен: подобрява кръвообръщението - и така се пренасят хранителни вещества и кислорода до всички органи и системи, мускули и стави. Също така се подобрява лимфния дренаж, което води до изхвърляне на токсините и излишните течности от организма. Въздейства се върху съответните точки, за да се облекчи страданието и да се възобновят еластичността на мускулите и подвижността на ставите. Различни уреди също могат да се включат във възстановяването на физическата форма - те съдействат и за изглаждане на кожата и премахването на целулита, който също е болестно състояние поради това, че притиска кръвоносните съдове", уточнява Боряна Тимнева.
И добавя, че ако досега можехме да се радваме на бразилско дупе ала Дженифер Лопес само след усилени посещения във фитнес залата, то дамите вече могат да ваят лице и тяло с Icoone. Авангардният апарат бори отпуснато дупе, двойна брадичка, целулит, бръчици, повяхнала кожа... "Действието му наподобява ръчния масаж, но човешката ръка не може да осъществи фракционирано пулсиращо действие, благодарение на което се разнася натрупаната лимфна течност и се подпомага борбата с целулита. Мини и микроролерите стимулират фибробластите, повишават синтеза на колаген и еластин, за да подобрят еластичността, плътността и тонуса на кожата", е анализът на експерта.

Масажите и авангардните технологии спасяват мускулите и кожата от натрупаната умора, стреса и токсините, казва кинезитерапевтът
Боряна Тимнева

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай