Лятото наближава: Внимавайте с хидратацията

Мезотерапия и мезолифт са сред активните методи за подмладяване

Лятото наближава: Внимавайте с хидратацията | StandartNews.com

Лятото наближава и е необходимо двойно по-прецизно внимание към хидратацията на кожата. Много подходяща е мезотерапията, богата на хиалуронова киселина и комплекс от витамини, който хидратира и едновременно с това намалява увреждащото действие на ултравиолетовите лъчи, а така забавя и  преждевременното стареене. „Мезолифт е друг ефективен метод за подмладяване на кожата, защото съдържа само хиалуронова киселина и намалява  фините бръчки. Плазмотерапията пък значително повишава колагеновата синтеза, цялостно регенерира и освежава кожата.

През този сезон и устните се дехидратират, напукват и губят обем. Вариант е филър хиалуронова киселина - устните  стават по-сочни  и оформени“, коментира д-р Анелия Здравкова. Неприятните бръчици около очите, между веждите и по челото могат да бъдат загладени чрез инжектиране на ботулинов токсин. Ефикасно и безопасно срещу изпотяването в подмишниците е поставянето на ботокс. „Радиочестотната терапия стимулира фибробластите за производство на нов колаген – постига се  цялостен лифтинг ефект“, изяснява още възможности експертът. Но предупреждава: През лятото без процедури, свързани с премахването на клетки на епидермиса – пилинг, избелване, аблативни лазери. Би могло да се прилагат по-леки пилинги с нисък процент вещество за общо освежаване, за стягане на порите и изсветляване на леки повърхностни пигментации, но задължително всичко това е съчетано с висок фактор фотозащита. „В жегата не трябва да се отстраняват новообразувания като папиломи, бенки, кератоми и т.н. съдови “звездички”. Под въздействието на слънцето на мястото им може да възникне устойчива пигментация и ще се наложи повторно отстраняване. Трябва да се внимава и с маските за лице. Лимонът, краставицата, ягодите и други продукти съдържат фруктови киселини и избелват кожата. След тяхната употреба не се препоръчват слънчеви бани за период от ден-два, за да се избегне появата на пигментни петна“, уточнява д-р Здравкова.
Сред големите въпроси на сезона е: Как да бъдат премахнати луничките? Решението на този проблем винаги трябва да бъде комплексно и включва както високостепенна слънцезащита и локални изсветляващи продукти, така и специализирани процедури – лазерна терапия, химически пилинг, мезотерапия... Желателно е обаче повечето от тях да се избягват през летните месеци, защото се засилва риска от хипер пигментации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай