Днес на трапезата: Картофени цървули

Рецептата ни изпрати Маринела Куцарова от София

Днес на трапезата: Картофени цървули | StandartNews.com

Ако и вие обичате да готвите, изпращаяте ни рецептите си на електронния адрес [email protected]. Ще ги публикуваме в рубриката Майстор на черпака на сайта на агенция Стандарт Нюз

Продукти за 8 порции: 4 големи картофа, 200 грама мариновани гъби, 200 грама кисели краставички, 200-300 грама пушено филе (по избор свинско или пуешко), 150 гр. кашкавал, 50-100 грама майонеза, 3 супени лъжици кисело мляко, черен пипер, сол

Начин на приготвяне: Майонезата и киселото мляко се разбъркват с черния пипер и солта на вкус. Към тях се добавят нарязаните на ситно краставички и филето, нарязаните на ситно гъбки.

Картофите се измиват хубаво, разрязват на две и се издълбават, за да се насипе в тях получената смес. Подреждат се в намаслена тавичка и се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса, около 50-60 минути. Накрая се поръсват с настъргания кашкавал и се запичат още малко.

Сервират се поръсени с нарязан на ситно магданоз и перца от зелен лук и са отлично предястие, а за някои дори основно ястие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай