Звезди подкрепят веганството в защита на животните

Тези диети са популярни още от древността

Звезди подкрепят веганството  в защита на животните | StandartNews.com

Конфуций сменя вилицата с пръчици

На Запад, а и у нас, вегетарианството и веганството често се възприемат като нов съвременен начин на хранене. Но вегетарианските и веганските диети са били популярни още в древността. Самият Конфуций е бил вегетарианец и е използвал пръчици за хранене вместо прибори от метали и други материали, напомнящи насилие.
Не е странно, че и Махатма Ганди е вегетарианец. Роден в семейство на вегетарианци, изповядващи вегетарианската култура, Ганди смятал, че човечеството трябва да следва пътя на ненасилието и да пази животинския свят на планетата.
Кейт Уинслет, Деми Мур, Ан Хатауей, Брад Пит... Те са световноизвестни, богати, но също така и вегани. Сър Пол Макартни става привърженик на вегетарианството, въхновен от филма на Disney за сърничката „Бамби", и започва да се интересува от правата и защитата на животните. През целия си живот Пол Макартни и семейството му са вегетарианци.
Ръсел Бранд, актьор, радиоводещ и активист, е избран за най-секси вегетарианец през 2011 година. Любопитен факт е, че дори неговата бивша съпруга Кейти Пери е изповядвала вегетарианството.
Любимката на всички от „Междузвездни войни“ и „Черният лебед“, Натали Портман, става вегетарианка, когато е на осем години. Влиза в семейството на веганите през 2009 г. Освен голямата й любов към животните другата причина да промени начина си на живот е книгата „Eating Animals“ (“Да изядеш животните“) на Джонатан Сафран Фроер. Тя стартира своя собствена веганска линия за обувки Te Casan.
Алиша Силвърстоун става веган още преди 15 години, когато е на 21. Тя е много горда от факта, че е избрала този начин на живот и че това й е помогнало да се справи с проблемите, които е имала - постоянно безсъние, умора, асма и акне
Най-голямата причина и мотивация за талантливата певица Аланис Морисет да се откаже от месото и животинските продукти е това, че надебелява драстично през 2009 г. С помощта на личен диетолог Аланис сваля всички излишни килограми.
А след като Бил Клинтън претърпява сложна операция на четворен байпас, той решава да зареже месото и млечните продукти.

Боб Марли набляга на итал храни

Боб Марли следва духовните си вярвания и спазва вегетарианска диета, наблягайки на "итал" храни. „Итал" е жаргон, използван като начин да се подчертае единството и целостта на живота. Итал храната популяризира здравословния ум, тяло, дух и околната среда. Тя е толкова свежа, колкото е възможно без добавки, консерванти и други химикали.
Бившият шампион по бокс в тежка категория и настоящ веган Mайк Тайсън изключва месото от менюто си не с цел отслабване, а в подкрепа на защитата на животните.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай